Secretul ciocarliei

New

Secretul ciocarliei

На складе
216 леев
Количество

по Кишиневу 60 леев
по Молдове 90 леев

Срок, месяцев
Ежемесячно, леев
Итого, леев
Спасибо за заказ! Мы в скором времени с Вами свяжемся.
Описание

„O poveste sclipitoare, care te înghite cu totul, Cred că autoarei i-a fost dificil să cerceteze acest subiect, însă cartea reușește să readucă la viață războiul și convoaiele arctice. Pur și simplu îmi era frig doar citind despre asta.”—Lesley Pearse, autoarea You’ll Never See Me Again

„O poveste scrisă minunat despre sacrificiile pe care mamele sunt capabile să le facă de dragul copiilor lor.” - Nicola, Goodreads

„O poveste tragic de frumoasă. A părut atât de reală până la cele mai mici detalii, de la culoarea cerului la câtul ciocârliei.” - Jeanie, Amazon

„O poveste tragică despre dragoste și pierdere.” - Jeanie, Amazon

Descrierea cărții: 

Scoția, Lacul Ewe, 1940. În ciuda războiului, diferențele sociale sunt încă puternice în micul sat de munte de pe malul Lacului Ewe și amenință să îi despartă pe doi tineri îndrăgostiți: Flora, fiica îngrijitorului domeniului de vânătoare, și Alec, fiul moșierului, cel mai puternic om din regiune.

Însă, când Marina Regală stabilește în sat o bază militară pentru convoaiele arctice, viața în această comunitate extrem de strânsă se schimbă pentru totdeauna. Tensiunile dintre cele două familii cresc, iar, pentru Flora și Alec, orice șansă la iubire și fericire pare sortită să piară printre valurile înghețate ale Lacului Ewe. 

Câteva decenii mai târziu, fiica Florei, cântăreața Lexie Gordon, este forțată să se întoarcă în sat, în cabana în care își petrecuse copilăriaPe măsură ce reconstruiește bucată cu bucată povestea părinților ei, trecutul îi dezvăluie sacrificiile devastatoare pe care generațiile anterioare le făcuseră în numele său. 

Istoria prinde viață

Povestea Ciocârliei readuce la viață o parte mai puțin cunoscută a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial: convoaiele arctice care au aprovizionat Uniunea Sovietică în timpul conflictului. Călătoria care purta navele britanice la Lacul Ewe la Murmansk prin apele înghețate și imprevizibile a făcut mii de victime și a fost numită de Winston Churchill: Cea mai periculoasă călătorie din lume. Romanul Fionei Valpy spune povestea celor care au pierit, dar și a celor care au rămas acasă așteptându-i. 

Fragment din carte

„Un nor acoperă suprafața soarelui și, pe măsură ce lumina se schimbă, devin conștientă brusc de apele adânci și întunecate ale lacului, ascunse sub mulțimea de crini. 

Pe creasta dealului de deasupra noastră, o căprioară roșcată privește în tăcere în jur, făcându-se nevăzută atunci când îmi ridic capul pentru a-i întâlni privirea. Apoi umbrele dispar și revine lumina soarelui. Aud din nou cântecul ciocârliei de pe versanții de deasupra noastră. Mi-aș dori să aibă cuvinte, ca să-mi poată spune tot ceea ce știe.

 Căci și acest loc – ascuns deasupra mării, înconjurat de dealuri – este unul al tainelor. Este un loc unde au început și s-au sfârșit vieți. Un loc unde singurii martori au fost ciocârliile și căprioarele.”

Характеристики
Общие характеристики
Производитель
Общие характеристики
Количество страниц
352
Aвтор
Fiona Valpy
ISBN
9786069639924
Формат
130 x 200
Год публикации
2022
Похожие товары
new
Cugetări despre viață
Cugetări despre viață
199 леев
new
-14%
brand
Primele atingeri
Primele atingeri -Bookzone
250 леев
215 леев
-13%
brand
Regele Americii
Regele Americii -Bookzone
248 леев
215 леев
new
-14%
brand
Alba ca varul si cei 7 zugravi
Alba ca varul si cei 7 zugravi -Bookzone
250 леев
215 леев
-14%
brand
Detectiv de Romania Vol. 2
Detectiv de Romania Vol. 2 -Bookzone
250 леев
215 леев
-13%
brand
Malakai Vol. 1
Malakai Vol. 1 -Bookzone
248 леев
215 леев
-15%
brand
Axel Vol. 1
Axel Vol. 1 -Bookzone
253 леев
215 леев
-13%
brand
Hazard Vol. 2
Hazard Vol. 2 -Bookzone
248 леев
215 леев
Taine si povesti la feminin
Taine si povesti la feminin
205 леев
new
-14%
brand
Menajera
Menajera -Bookzone
250 леев
216 леев
Просмотренные товары
new
brand
Secretul ciocarliei
Secretul ciocarliei -Bookzone
216 леев