Adevărul despre Cernobîl

New

Adevărul despre Cernobîl

На складе
259 леев
Количество

по Кишиневу 60 леев
по Молдове 90 леев

Срок, месяцев
Ежемесячно, леев
Итого, леев
Спасибо за заказ! Мы в скором времени с Вами свяжемся.
Описание

O lucrare incredibilă scrisă de un fost inginer-șef la Centrala de la Cernobîl despre cauzele și urmările celui mai mare dezastru nuclear. La momentul dezastrului de la Cernobîl din 26 aprilie 1986, Grigori Medvedev era director adjunct al departamentului industrial din Ministerul sovietic al Energiei care se ocupa de construcția centralelor nucleare.

Din moment ce cunoștea bine centrală de la Cernobîl, Medvedev a fost trimis ca investigator imediat după catastrofă. În carte, autorul oferă o mărturie bazată pe multe interviuri, descriind minut cu minut tot ce s-a întâmplat, precum și ce nu s-a făcut, atât înainte, cât și după explozie. Lucrarea examinează mușamalizarea la care au participat numeroși politicieni și tehnicieni. Reacția funcționarilor publici la dezastru prezintă foarte clar care pot fi pericolele ignoranței.

„O carte extraordinară. Este greu de imaginat că se va scrie vreodată o relatare mai captivantă a exploziei centralei nucleare de la Cernobîl.” — New York Times ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

PREMIUL CARTEA ANULUI LOS ANGELES TIMES

O relatare amănunțită a evenimentelor care au condus la cel mai grav dezastru nuclear din istorie. Cartea nu este scrisă într-un stil documentar, ci într-un stil foarte personal, autorul vorbind adesea la persoana întâi. Grigori Medvedev prezintă evenimentele ca o numărătoare inversă, oprindu-se la fiecare punct pentru a se întreba dacă dezastrul ar fi putut fi evitat. O poveste tragică despre incompetența și birocrația ce a condus în cele din urmă la un accident dezastruos. Cartea relatează, de asemenea, sacrificiul eroic și sfâșietor al oamenilor care au participat la lichidarea consecințelor exploziei de la Cernobîl.

„O relatare dramatică, minut cu minut, a exploziei de la Cernobîl. O analiză detaliată a cauzelor dezastrului care s-a transformat într-un „vulcan nuclear gigantic”. O lucrare fără de preț.” — Publishers Weekly ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

GRIGORI MEDVEDEV

Specialist în atomică nucleară, a lucrat la Centrală de la Cernobîl și a participat ulterior la investigarea cauzelor exploziei de la 26 aprilie 1986. În lucrarea de față, Grigori Medvedev reconstituie în detaliu evenimentele din acea zi și din cele ce au urmat. El dedică 40 de pagini ultimelor 20 de secunde înainte de explozie. Descrie locația și comportamentul fiecărei persoane din camera de control și din clădirea reactorului. Îi cunoștea personal pe mulți dintre acești oameni și relatează nu doar ceea ce au făcut sau nu au făcut, ci și îndoielile și temerile lor, deoarece monstrul pe care trebuia să-l controleze nu a reușit să răspundă la comenzile lor atunci când a început să se clatine. Un dans sălbatic culminând cu o serie de explozii violente care au distrus un reactor nuclear și au aruncat un nor radioactiv letal pe mulți kilometri în jurul centralei.

Похожие товары
brand
De mana cu ispita Seria Monster in his eyes - Vol.2
De mana cu ispita Seria Monster in his eyes - Vol.2 -Bookzone
256 леев
new
-13%
brand
Asul de pica
Asul de pica -Bookzone
300 леев
260 леев
new
brand
Atlas si cei sase alesi
Atlas si cei sase alesi -Bookzone
250 леев
sale
Prizonierul cerului
Prizonierul cerului
265 леев
new
sale
brand
Regina rosie
Regina rosie -Bookzone
250 леев
248 леев
new
brand
Jocuri mortale
Jocuri mortale -Bookzone
270 леев
sale
brand
Falling
Falling -Bookzone
250 леев
242 леев
brand
Nopți la Monaco
Nopți la Monaco -Bookzone
253 леев
new
Auschwitz. Fabrica morții
Auschwitz. Fabrica morții
259 леев
new
brand
Fiicele mafiei
Fiicele mafiei -Bookzone
250 леев
Просмотренные товары
new
Adevărul despre Cernobîl
Adevărul despre Cernobîl
259 леев